Suchy lód w cateringu lotniczym
- bymmstronyinternet
- 17 gru 2024
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 8 sty
Powszechna forma suchego lodu w cateringu lotniczym to: plastry
Oferta suchego lodu PRIME FROST to: plastry typu G20 - G22 - G25 - G30 - G35 - G40 - G45 - G50 - G60 - G70
Wymiar: 210 X 125 X od 20 do 70 mm
Korzyści z zastosowania;
Utrzymuje stałą niską temperaturę przez długi czas.
Nie pozostawiania żadnych ciekłych lub stałych pozostałości.
Zapewnia, że żywność i napoje pozostają świeże i bezpieczne do spożycia przez cały lot.
Idealnie nadaje się do konserwowania produktów nietrwałych.
Zapobiega zepsuciu się żywności utrzymując standardy higieniczne, (szczególnie ważne w przypadku produktów takich jak owoce morza, produkty mleczne i gotowe posiłki).
Wydłuża okres przydatności do spożycia produktów spożywczych, (szczególnie wymagane w przypadku długodystansowych lotów).
Chłodziwo bardziej kompaktowe i lżejsze niż tradycyjne metody chłodzenia.
Można stosować w różnych formach, takich jak plastry bądź granulki, w zależności od konkretnych potrzeb.
Stosowanie suchego lodu w cateringu lotniczym poprawia jakość i bezpieczeństwo posiłków w trakcie lotu, zapewniając pasażerom lepsze wrażenia kulinarne, pozwala na bardziej efektywne wykorzystanie przestrzeni magazynowej i zmniejsza całkowitą wagę, przyczyniając się do oszczędności paliwa.

Comments